• Szívritmuszavar, gyors pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem!!! Anyukám nevében Irok. Anyukámnak jó ideje, magas a pulzusa . Ami 109-110. Olyankor fullad, és , és rögtön le kell feküdnie. 2 napig ez állandó volt , ha rátört akkor szoritott neki a mellkasa, és a szive is össze vissza vert neki.Ha felkelt az ágyból már 110 volt neki a pulzusa.Amikor lemegy neki a pulzusa az sem olyan alacsony mert, 93-94 körül van neki. Ha csak a lakásban,kicsit mozog . vagy pl mosogatás akkor még nincs baj, de amint elkezd söpörni, és lehajol már is 110. El volt orvosnál , a doktor úr azt mondta neki, hogy ha lesz ilyen neki, hogy felmegy a pulzus azonnal , hivja őt vagy az ügyeletet. De persze ő nem hivja, mert szerinte ha kijönnek hozzá és akkor pont lemegy akkor mit szólnak.? Pár hete volt nőgyógyászati műtéte és ezért még a teljes kivizsgálást, még nem lehet elvégezni rajta. Nem idegi eredetű a probléma. Kérdésem az lenne, hogy mitől lehet? A szivet nem kárositja a majdnem folytonos magas pulzusszám? Milyen gyógymódok léteznek erre?A vérnyomása jó nem magas.51 éves. Válaszát előre is köszönöm szépen!!! . Tiszteletem!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Sajnos vizsgálat nélkül nehéz bármit is mondani. Nem értem, a nőgyógyászati műtét miben befolyásolja a kivizsgálást, terheléses EKG lehet, hogy nem menne, de szívultrahang, 24 órás (Holter) EKG kivitelezhető lenne. Lehet a panaszok háttérben pitvarfibrillációs ritmuszavar, de magas pulzust okozhat vérszegénység (esetleg vérzészavar miatt műtötték?), pajzsmirigy-betegség, szívbetegség, ill. számos egyéb ok is. A mellkasi fájdalom kapcsán sem lehet egyértelműen megmondani, hogy a magas pulzus okozta, vagy pont fordítva, azért lett ritmuszavar és fájdalom, mert koszorúér-szűkület miatt a szívizom egy része kevesebb vért kapott. Mindenképpen jó lenne egy kardiológiai kivizsgálás, fiatal még, és komoly következményekkel járhat az időben nem felismert/kivizsgált szívbetegség, próbálja meg rábeszélni a vizsgálatokra.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. június 13., 08:25; Megválaszolva: 2011. június 15., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: