• Szívműtét után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2008 ban 2 db stentet tettek fel a koszorúérbe/előtte volt szivinfartusom/.2010 januárban szivműtéten estem át/bypas/ .2008 tól szedem az alábbi gyógyszereket:astrix,bisoprol s.,adexor,tritace,inegy és az utóbbi hónapokban már észleltem hogy fáj a májam,hasnyálmirigyem azonkivül halucinációk voltak,szédültem/mintha menne elfele a kép/.2 hete csak az astrixot szedem a többit elhagytam azóta a panaszok szinte teljesen megszüntek.ön mit gondol a gyógyer elhagyásáról kapcsolatban ?.a vérnyomáson jó/110/70.sportolok.170 cm 85 kg vagyok.ha vérnyomáscsökkentőt szedek akkor megemelkedik a vérnyomásom.a szivinfartius előtt vérnyomás renben volt és gyógyszert egyáltalán nem szedtem.

        Dr. Bene Orsolya válasza a infarktus után témában

        Kedves kérdező! NEm egyszerű a kérdés. Infarktus után a jelenlegi ajánlások szerint bizonyos gyógyszerek alkalmazása javasolt, mivel nagy klinikai vizsgálatok alapján javítják a túlélést, csökkentik az újabb infarktus kialakulásának veszélyét. Ide tartoznak a vérhígítók (Aspirin), a béta-blokkolók (bisoprolol), ACE-gátlók (Tritace), valamint a koleszterincsökkentők (Inegy). Az Adexor inkább a panaszokat befolyásolja, nem "kötelező" adni infarktus után. Nagyon helyes, hogy legalább az Astrixot meghagyta, de érdemes lenne egyeztetni a kezelőorvossal, hogy többi szer közül melyik maradjon még - én legalább egy kis béta-blokkolót, ill. laboroktól (májfunkció, koleszterinszint) függően koleszterincsökkentőt is hagynék, de ezt bízzuk inkább a gondozó orvosára.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. június 10., 12:13; Megválaszolva: 2011. június 13., 22:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: