• Magas koleszterinszint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, A laborleletemen 2 érték tért el a normálistól:az egyik szerint magas a koleszterinszintem 2,3-4,8 referenciaértéknél 4,92. Kérdésem mennyire vészes ez az érték, soha nem volt még ilyen problémám, vékony vagyok, nem dohányzom, viszonylag egészségesen táplálkozom. A másik a Lymph 44,2 % (ref.érték 19-41), amiről azt írják vírusfertőzésnél fordulhat elő. Nem tudok róla, hogy bármilyen fertőzésem lenne. Mire kéne gondolnom?Köszönöm válaszát előre is.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        A magasabb koleszterinszint miatt javasolt a diéta. Szerencsés, hogy nincs egyéb rizikófaktora, de erre már ilyen fiatal korban is oda kell figyelni. A magasabb limfocita érték megfelelhet enyhe, szinte tünetmentes és lezajlott vírusfertőzésnek is, nem kell miatt aggódnia.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 08., 21:29; Megválaszolva: 2011. június 10., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: