• Szívultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor ÚR ! Kérném a szívultrahang vizsgálatának a magyarra való lefordítását. Segítségüket nagyon köszönöm! Tisztelette! Tóth Lajosné

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Ugyanazt tudom írni, amit tegnap is, a vizsgálati eredményt fogom bővebben kifejteni: a segmentalis falmozgászavar hiánya jó, azt jelenti, nem látszik nyugalomban durva keringészavar, nincs korábbi lezajlott infarktusnak nyoma. A systolés kamrafunkció a szív összehúzódó-képességét jelenti, ez kielégítő, normálisan 50% felett kell lennie, Önnél ez 51%, ez is rendben van. A szívüregek kissé tágabbak, ez lehet a mitralis billentyűbetegség miatt is, ez azt jeletni, hogy a bal pitvar és kamra közötti billentyű visszaenged némi vért, ezt egy 4-fokozatú skálán 2. fokúnak írták le - ez műtéti beavatkozást nem igényel, de rendszeres kontrollra van szükség. Ami még a leletben látható, hogy kissé vastagabb a septum, vagyis a kamrák közötti sövény, ez esetleg lehet a nem megfelelően kezelt magas vérnyomás következménye is, ennek beállítására is oda kell figyelni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. június 05., 18:03; Megválaszolva: 2011. június 06., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: