• BSZTB, bal-Tawara-sztar-block.k.m.n. EKG 12601

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Főleg munka időben, elfáradáskor, a szív alatt nagy fájdalom jelentkezik, a vérnyomásom ingadozó, most voltam Kardiológusnál, aki ezt írta a papírra, de nem magyarázta meg: BTSZB, Tawara sztár-block. k.m.n., , EKG: s.r. Kp. R tengely BTSZB, Pulzoxymetria, Sp02:97 % magas vérnyoms betegség elsődleges, És elküldött vizsgálatokra. Édesapámnak soa nem volt semmi baja és 46 évesen össze esett és mire jött hamar a mentő, infarktusban elhunyt.A feleségem aki szívbeteg 11 éve, azt mondja ne menjek dolgozni, hogy mihamarabb tudják megcsinálni a vizsgálatokat amit a Kardiológus felírt : ECHO, Holter, és lehet hogy scintigráfia is. Pihenésben nem fordul elő, de olyan munkám van, hogy 03 órakor kell keljek és sajnos legtöbbet csak 22 órakor alszom el, délutáni pihenés igen ritka. A fájdalom idején nem tudom hogy üljek a munkahelyen annyira erős, hogy ne érezzem annyira, különböző ferde poziciókat veszek fel, de nem szünik.. Kérem egy kardiólógus Orvos őszinte válaszát. Jobb ha tudom mi ez, hogy tudjam mi a jobb hogy mit tegyek. előre is köszönöm. Sz. László

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves László! Támogatom a felesége javaslatát, mindenképpen ki kell zárni a szívbetegséget, mégpedig minél előbb. Jó lenne tudni, mire szűnik, kb. mennyi idő alatt a fájdalom, jár-e esetleg légszomjjal, más tünettel. A bal Tawara szárblokk a szív ingervezetési zavara, ritkán fordul elő szervi szívbetegség nélkül, koszorúér-betegséget, szívizom-gyengeséget (cardiomyopathiát) jelezhet (ellentéteben a jobb szárblokkal, ami egészségesekben is látható néha). Ettől függetlenül akár mozgásszervi eltérés is okozhatja a panaszt, de jelen esetben a szívbetegség valószínűbb, főleg a családi terheltség fényében. Erős, nyomó-szorító, szegycsont mögötti fájdalom esetén, mely 20 perc alatt pihenésre, nitrát spray-re nem szűnik, esetleg verejtékezéssel, hányingerrel, fulladással jár, mentő hívása javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. június 03., 19:51; Megválaszolva: 2011. június 05., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: