• Érszükület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ödvözlöm! Azt szeretném megkérdezn,hogy lábdagadás miatt elküdtek érsebészetre azt mondta doktorúr hogy érszükületem van a leletemre ez van írva ATPD:140 ATPS:140 chinotált kaptam naponta 2X1 .A körzeti orvos azt mondta nem veszélyes az érszükület kinek higgyek ?? A gyógyszert abbahagytam mert nagyon rosszul voltam tőle.Szeretném megtudni ha természetes gyógymódokkal próbálkozom az elég lesz vagy mindenféleképpen gyógyszer kell?? Mennyire komoly az érszükületem??? Köszönettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a érszűkület témában

        Kedves kérdező! A boka-kar index jó jelzője a perifériás érszűkületnek, ilyenkor a bokánál és a felkaron mért szisztolés vérnyomás arányát nézik. Az Ön esetében, ha a felkaron mért vérnyomás normál tartományban (vagyis 140/90 Hgmm alatt) van, ez az index 1 feletti, vagyis kicsi a valószínűsége a súlyos alsó végtagi érszűkületnek. Mindenesetre én csak ebből a két értékből tudok következtetni, a részletes leleteit nem ismerem. A gyógyszereléssel, az esetleges rizikófaktorok (pl. magas koleszterinszint) kezelésével kapcsolatosan egyeztessen a kezelőorvosával.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 31., 22:24; Megválaszolva: 2011. június 09., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: