• Érszűkület lehetséges kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel érdeklődöm, mi a hivatalos vélemény Dr. Khaled Nashwan úr terápiájáról? Mennyire lehet az hatékony, milyen eredményre lehet számítani?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a érvizsgálat témában

        Kedves Kérdező! Nashwan doktor találmánya, a Nashwan-Parasound egy olyan terápiás eszköz, mely különböző frekvenciájú hanghullámokat bocsát ki, ezek hatására a kezelt testrészen az addig vékony másodlagos erek kitágulnak. Ily módon a beszűkült artériák helyett más ereken keresztül javul a végtag vérellátása. A találmány 2006-ban Magyarországon és más országokban több díjat nyert. A készülékkel személyes tapasztalatom nincs. A beszámolók és a megnyert díjak alapján a készülék enyhe és középsúlyos érszűkületben minden bizonnyal hatásos, német tudományos lapban egy közlemény is megjelent róla. Ugyanakkor nem ismert az sem, hogy az eljárás veszélyes vagy ártalmas volna. Javaslom, hogy érsebésszel vagy angiológussal konzultáljon az Ön kezelésének lehetőségeiről.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. május 26., 16:29; Megválaszolva: 2011. május 28., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: