• A gyógyszer szine

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Cim azt szeretném megkérdezni, hogy a vérnyomáscsökkentő tarka 180 gyógyszer miben külö nbözik a 240-től, mivel a szine sötétebb mint az előzőnek. Most térek át a 240-re, és n yugtalanit a szinkülönbség, vagy ezzel nem kell foglalkozni? És még annyit,hogy a szines gygyszerek károsabbak mint a fehér szinüek? s a méretükrőll n em is beszélve, pld ez akkora nagy alig lehet lenyelni, és van olyan amelyik kisebb és mégis jobbnak bizonyul? Köszönöm kielégitő válaszukat. tisztelettel Magdolna.

        Dr. Veress Dóra válasza a gyógyszer kiszerelés témában

        Kedves Magdolna! A gyógyszerek színe miatt ne aggódjon, csak azért csinálják őket eltérő színűre, hogy könnyen fel lehessen őket ismerni a csomagolás nélkül is és megkülönböztetni más szerektől. A tabletták beazonosítását a színen kívül még segíti valamilyen rányomott betű vagy szám is. Ha minden gyógyszer fehér, kerek és egyforma méretű lenne, akkor könnyen össze lehetne őket keverni. Ugyan nem írta, hogy Ön melyik gyógyszert szedi, de a számok alapján azt gondolom, hogy a 240-es gyógyszer több hatóanyagot tartalmaz. Valószínűleg ez lehet az oka a nagyobb méretnek is.


        Kérdés: 2011. május 23., 17:46; Megválaszolva: 2011. május 24., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: