• Alacsony diasztolés érték miatt szédülök?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Magas vérnyomásra hosszú idő óta gyógyszereket szedek.Az utóbbi hetekben gyakran szédülés és gyengeség érzése fogott el. ezért többször mértem a vérnyomásom, és nagyon alacsony értékeket mértem. 96/51 , 110/ 57, 117/ 61 , Az alsó érték nem nagyon megy feljebb 75 nél. Azt szeretném megkérdezni mi lehet az oka ezeknek az alacsony diastolés értékeknek és mi a teendő. Köszönettel HÉ.

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Az alacsony vérnyomás etiológiája ismeretlen. Hátterében lehet hidegfront, illetve az Ön esetében vérnyomáscsökkentő gyógyszerek nem megfelelő dózisa. Mindenképp a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek dózisának csökkentését javaslom. Keresse fel Háziorvosát!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 22., 22:07; Megválaszolva: 2011. május 25., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Szépen kérem szakmai tanácsát, mert rengeteget jártam az utóbbi fél évben sürgősségin, tahycardiával. 18 éves koromig rengeteget sportoltam(verseny úszás, labdajátékok,tánc, stb..), mondhatni erős szívem volt, alig...