• Műsziv elettartama

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kivanok! Kerdezni szeretnem hogy mennyi esely van atlagos eletkor eleresere musivvel? A baratomat 3 eves koraban megoporaltak, mert szivrendeleneseggel (lyukas szivvel) szuletet. A jobb oldal mű. Szertenem kerdezni hogy hany ev az atlagos elettartam az ilyen eseteknel? lehetseges hogy akar a 70evet is megerje? jelenleg 24eves, renszeresen jar ellenorzesre, szedi agyogyszereit, es az eredmenyei is jok. Elore is koszonom!

        Dr. Bene Orsolya válasza a műszív témában

        Kedves kérdező! Nem egészen tiszta a kép, jó lenne látni egy pontos diagnózist. Műszívet szívtranszplantáció előtt szoktak alkalmazni, ha már annyira gyenge a szív, hogy nem képes megfelelő keringést fenntartani, tulajdonképpen a donorszív megtalálásáig egy áthidaló megoldás. A szíven levő lyuk ezzel szemben általában a pitvari és/vagy kamrai sövényen található, ennek operációja után jók a kilátások. Ha mindkét sövény érintett, ún. AVSD-ről van szó, ott a jobb kamrai nyomás és a megmaradó billentyű-érintettség befolyásolhatja az életkilátásokat. Tehát a kérdés nem egyértelmű, pontosabb választ a betegség pontos leírása után tudnék mondani.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 21., 18:42; Megválaszolva: 2011. május 23., 22:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: