• Mi az a balszárblokk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A felesegemnek bal szarblokkot allapitottak meg es szeretnek bovebben informalodni errol a betegsegrol?

        Dr. Veress Dóra válasza a bal szárblokk, ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! A szívizomzat összehúzódását a szinuszcsomóból kiinduló elektromos impulzusok váltják ki. Ezek az impulzusok végig haladnak egy ingervezető rendszeren, mely a kamrákhoz érve két szárra válik szét, az egyik a jobb, a másik a bal kamrába vezet. Bal szárblokk esetén a bal oldali szár károsodik, ilyenkor a jobbhoz képest késve húzódik össze a bal kamra. Bal szárblokkot okozhat korábbi szívinfarktus, billentyűhiba vagy akár magas vérnyomás is. Ennek kiderítésére jó lenne legalább egy szívultrahangot csináltatni. Előfordul, hogy a beteg észre cem veszi, hogy probléma van a szívével, de gyakran ájulásos, megszédüléses rosszullétekre panaszkodik. A továbbiakban kialakulhat még súlyosabb ritmuszavar is, éppen ezért járjanak a végére, hoyg mi is okozza a feleségénél a problémát!


        Kérdés: 2011. május 18., 21:06; Megválaszolva: 2011. május 20., 23:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: