• Szúró fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! Azért írok Önnek,mert már lassan egy éve időnként szúró fájdalmat érzek a szívemnél, ami gyakran kisugároz a kezembe is.Voltam vele orvosnál,de azt mondták h az életkoromat tekintve(20) nem lehet komoly bajom.Aztán próbáltam nem foglalkozni vele,de mostanában egyre gyakrabban előjött,és nagyon zavart.Majd elmentem szívultrahangra,ahol azt mondták, hogy a szívemmel nincs komolyabb baj.Voltam tüdőszűrésen is nemrég. Gondoltam rá hogy talán a sok idegeskedéstől lehet, de nem tudom hogy a pszichés dolgok, okozhatnak -e tényleges fájdalmakat. Ön mit javasol?Hová forduljak a dologgal?Gondoltam esetleg arra is, hogy a gerinc eredetű a fájdalom,mert valamikor a bal karomba olyat érzek,mintha izomlázam lenne, és ha a vállamnál, illetve a hónom alatt megnyomom az izmokat,akkor kissé fáj. Azonban gyakran csak úgy magától nagyon beleszúr a "szívembe". Esetleg lehet h mégis csak a szívemmel van valami baj?Nem tudom hogy egy sima szívultrahang elég volt ahhoz hogy erről megbizonyosodjak hogy nem azzal van e még is baj?Kérem mondjon valamit!Előre is nagyon szépen köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Valószínűleg inkább mozgásszervi vagy pszichés eredetű a fájdalom, ha a szívultrahang, mellkas rtg rendben volt, az mindenképp megnyugtató, esetleg még egy terheléses EKG jöhet szóba, bár a szúró jellegű fájdalom egyébként sem túl típusos szívbetegségre. Esetleg reumatológus felkeresése lehet a következő lépés, de lehet, hogy egy kis életmódváltás, rendszeres testmozgás is segít a panaszok megszüntetésében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 18., 19:01; Megválaszolva: 2011. május 20., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: