• WPW után..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 27 éves vagyok és 2 hete kezelték a WPW szindrómámat.(RF abláció) Egyik nap megcsinálták,másnap ki is engedtek. Jól éreztem magam,leszámítva azt a napi 15-20 melléütést,vagy extraütést,amire azt mondták az orvosok,hogy most még normális.. Ahogy teltek a napok,csökkentek is ezek az extraütések,de 2 napja,,egyszer csak a semmiből ritmust váltott a szívem. Olyan volt,mint a WPW kezelése előtt,miszerint,először lelassul a szívverésem pár másodpercre,aztán felgyorsul 200 fölé,de mivel most már nem tudott felgyorsulni,maradt lassú és gyenge. Nagyon kellemetlen érzés volt.Gyengének éreztem magam és úgy éreztem,hogy bármelyik pillanatban vagy elájulok vagy megáll a szívem. Bementem a sürgősségire,ahol csináltak egy EKG-t,de mire sorra kerültem,majdnem teljesen elmúlt ez a rendetlen szívverés,viszont még éreztem,hogy nem teljesen jó. Megnézték az EKG-t és semmi kivetnivalót nem láttak rajta. A vérnyomásom 130/ 65 volt,ami nálam nagyon szokatlan,mert 90 alatt még nem nagyon mértek nekem és a vérnyomás mérésekor már szinte semmi bajom nem volt.. Gyanítom,hogy amikor rosszabbul voltam,akkor ennél is alacsonyabb volt,ami nem veszélytelen. Igazából fogalmam sincs,hogy mi lehetett ez a lassú szívverés,de azóta sem vagyok 100%-os,mert folyamatosan érzem,hogy ha rosszul venném a levegőt,vagy hirtelen mozdulnék,megint előállna a ritmuszavar.Lehetséges,hogy ez egy másik ritmuszavar,amit nem vettek észre?Nem írok többet,így is elég hosszú,nem rabolom az idejét! Kérem adjon valami tanácsot/ötletet/véleményt!! Köszönöm szépen!

        Dr. Bene Orsolya válasza a wpw témában

        Kedves kérdező! Látatlanul nehéz bármit is mondani, előfordulhat, hogy pár hétig még úgy érzi, be akar indulni a ritmuszavar. Az alacsony pulzus hátterében még állhat esetleg AV-blokk, de az valószínűleg látszott volna a sürgősségi EKG-n is (nem is derül ki, mennyire volt alacsony a frekvencia). 24 órás EKG segíthetne eldönteni, mi történik ilyenkor. Ha a panaszok nem változnak, javasolt felkeresni a beavatkozást végző intézetet.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 16., 06:53; Megválaszolva: 2011. május 20., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: