• Pitvarfibrilláció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Olyan mértékű orrsövény ferdülésem van hogy szinte nem is tudok levegőt venni orron át.Nem lehetséges e hogy emiatt oxigén hiány áll be alvás közben főleg ,és ez okozza a pirvarfibrillációmat? Továbbá miért zárják ki az orvosok azt hogy a vérnyomás csökkentő gyógyszer is okozhatja amikor ez szerepel a betegtájékoztatóban?A fibrillációk minden nap jelentkeznek pár órára de van mikor 1 napig is eltart máskor meg 2-3 napig normális a pulzusom: A szívemnek komolyabb baja nincs az ultrahangos vizsgálat szerint.Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a pitvarfibrilláció témában

        Kedves kérdező! A durva orrsövény-ferdülés esetleg összefüggésben lehet alvási apnoéval (légzéskimaradással), ez okozhat hypoxiát, ritmuszavarokat, lehet, hogy érdemes lenne ezt kivizsgáltatni (fül-orr-gégészet, szükség esetén alváslabor, ahol nézik a vér oxigén-telítettségét is). Nem írja, milyen gyógyszert szed, de azt azért érdemes tudni, hogy a betegtájékoztatóra a gyógyszergyártók a saját védelmükben minden olyan "mellékhatást" ráírnak, ami a klinikai vizsgálatok során jelentkezik, még ha az nem is feltétlenül hozható közvetlenül a gyógyszerszedéssel összefüggésbe, vagy csak nagyon ritka esetben jelentkezik - egyáltalán nem biztos, hogy a vérnyomáscsökkentő okozza a ritmuszavart, az alvási apnoét már valószínűbbnek tartom.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 14., 19:01; Megválaszolva: 2011. május 20., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: