• Vérhígítók vs. porcképzők

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Édesanyámnak (70 éves)egy ideje elkezdett ropogni a jobb térde. Az orthopedián azt mondták, hogy el vannak csúszva a térdében a csontjai. Kapott rá gyógyszert és ajánlották, hogy szedjen kúraszerüen porcképző étrendkiegészítőt. Magas vérnyomása van amelyre szed gyógyszert, továbbá vérhígítót (Kardegic 100 mg) is kell szedni. Úgy tudom, hogy a vérhígítók mellett csak bizonyos porcképzőket lehet csak szedni, mert elnyújthatják a vérzékenység idejét. Melyik készítményt/eket tudnák ajánlani ebben az esetben? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szalicilát témában

        Kedves kérdező! A glükózamin tartalmú porcvédő szerek gyógyszerkölcsönhatásaival kapcsolatosan korlátozottan állnak adatok rendelkezésre, az viszont leírásra került, hogy a kumarin típusú vérhígítók (Syncumar, Warfarin) hatását fokozhatják. A Kardegic tulajdonképpen aspirin, más úton hat, mint a Syncumar, ezzel elvileg szedhetők ezek a szerek.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 12., 12:06; Megválaszolva: 2011. május 14., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: