• Segítsen eligazodni!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        EKG eredményeim: PQ 0,14, QRS 0,06, QT 0,38, kp R tengely, inkomplett JTSZB, magasabb, hegyesebb T hullámok V3-6-ig repol.zavar. Terheléses vizsgálat eredménye: I negatív,II negatív, III negatív, V3 pozitív a többi érték közbenső. Echcardiográphia: JK 25mm, Ao.asc 26mm, Ao.gyök 17mm BP 35mm, MItr.mellső vitorla vaskosabb, prolapsusa talaján I.f.MI. Dd 44, Ds 29mm ,Septum 11mm BP48x41mm. JP 46x32mm JK31 mm I.f.TI. CW-vel 19Hgmm-es gradiens + 0 = 29 Hgmm AS?AL nincs. Segment. falmozgás zavar nincs E/A 0,69/0,46 DTI 217msec. IVC 14 mm Subcost.nézetből I.fTI jól látható. Septum 9mm.STD V5-6-ban. Kérem szépen segítsen eligazodni ezen a zűr zavaron. 13-án megyek szívscintigraphiara.Mellkasi fájdalommal és fulladással kerestem fel az orvost Fulladásom okát a tüdőgondozóba nem találták, minden laborom és röntgenem negatív volt. Maradok tisztelettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG, fulladás témában

        Kedves kérdező! A szívultrahangon nincs különösebb eltérés, van egy kis billetyűhiba, de egyébként a billentyűk kielégítően zárnak, jó a kamrafunkció. Az EKG-n van olyan eltérés, ami utalhat koszorúér-betegségre, ez pedig felelhet a mellkasi fájdalomért, fulladásért. A terheléses EKG leírásán én sem tudok kiigazodni (nem egy tipikus leletezési mód), de valószínűleg nem volt egyértelmű, ezért kérik az izotópos vizsgálatot, ami segíthet megerősíteni vagy kizárni a diagnózist, bár ez sem 100%-os. Ettől függően gyógyszeres kezelés, coronaria CT vagy koszorúér-festés lehet a következő lépés.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 05., 14:23; Megválaszolva: 2011. május 08., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: