• Szívbaj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérni arra, hogy röviden fejtse ki a leletem két mondatát.És azt is, hogy ezek mennyire kórosak. "A mellső mitralis billentyű jelzetten a bal pitvarba prolabál." "Pitvari sövény középső harmadában kis pitvari aneurisma sejthető." Köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitralis prolapsus, aneurisma témában

        Kedves kérdező! Ezek miatt nem kell aggódni, a prolapsus egy jóindulatú billentyűhiba, az Ön esetében jelzettnek írták le, nem kell vele foglalkozni (kicsit lazább a bal pitvar és kamra közötti billentyű), a kis pitvari aneurysmának is inkább akkor van jelentősége (bár ez is csak sejthető a lelet szerint), ha van valamilyen ideggyógyászati tünete, és ezen az aneurysmán van egy pici lyuk is (az aneurysma egyébként a pitvarok közötti sövény kiboltosulása, fokozott mozgása) - kezelőorvosa majd eldönti a panaszok, előzmények alapján, kér-e további vizsgálatot, de általában ez az eltérés sem igényel teendőt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 04., 16:40; Megválaszolva: 2011. május 08., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: