• Szívritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő azzal a kérdéssel fordulnék önhöz 3 éve supraventricularis paroxysmalis tachycardiat diagnosztizáltak nálam a pulzusom hirtelen mozdulatokra 185-re megy fel és ver manőverre illetve gyógyszer bevételével megszűnik Betaloc 50mg most vettem rá magam hogy elmennyek katéterre és nagyon félek magától hogy fájdalmas lesz e attól nem de attól inkább hogy esetlegesen pacemaker beültetése lesz ha rossz csomót égetnek el és nem szeretnék ilyen fiatalon pacemakert viselni tanácsát szeretném kérni doktor Úr/ Nő hogy mi tévő legyek. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar, pacemaker témában

        Kedves kérdező! Gyakorlott operatőr esetén kicsi az esélye, hogy szövődménye legyen, és a vizsgálat során is tájékoztatást kap, ha veszélyes helyen ablálnának. Persze 100%-ra nem tudom megígérni, hogy nem kap pacemakert, de ezeket a ritmuszavarokat jó sikeraránnyal lehet ablálni, jó eséllyel végleg megszabadul a panasztól. A fájdalom függ az égetés helyétől és az egyéni tűrésküszöbtől is, a vizsgálat közben adott nyugtató csökkenteni szokta a kellemetlenségeket. Szerintem érdemes megpróbálni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. május 02., 20:41; Megválaszolva: 2011. május 03., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: