• Szívultrahang eredményem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A mitrális billentyű elülső vitorlája enyhén myxomatosus és prolabál. erre irt nekem fel orvosom nebivololt 0,5mg. A kérdésem az lenne mit is jelent ez a mondat és hogy valóban szükségem van e erre a gyógyszerre vagy hogy egyáltalán szednem kell e rá?

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! A prolapsus egy jóindulatú billentyűhiba, ekkor a bal pitvar és kamra közötti billentyű lazább, amikor a kamra összehúzódik, a billentyű túlcsapódik emiatt a pitvar felé, így általában nem zár tökéletesen. Változatos panaszok, ritmuszavarok társulhatnak hozzá, leginkább ekkor van a gyógyszeres kezelésnek létjogosultsága. Ha nincsenek panaszai, önmagában az enyhe prolapsus nem indokolja a nebivolol szedését, de a gyógyszer kihagyása előtt egyeztessen kezelőorvosával (ennyiből innen nem tudom megítélni, miért írta fel, lehet, hogy nem csak a prolapsus miatt).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 30., 22:03; Megválaszolva: 2011. május 03., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: