• Magas koleszterinszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tegnap írtam ezt Önnek: A férjem 37 éves, és magas a koleszterinszintje. (7-es). Volt kivizsgáláson, (volt rajta egy napig Holter, szívultrahangos vizsgálat is történt) ezután a kardiológus Atoris (20 mg) nevű tablettát írt fel neki, és azt mondta, hogy ezt amíg él, szednie kell, mert ha abbahagyja, azonnal visszatér a magas koleszterinszint. A háziorvos viszont azt tanácsolta, hogy másfél hónapig szedje, és ennyi elég is lesz. Szeretném az Ön véleményét kikérni, hogy akkor vajon mi az igazság ezzel kapcsolatban? Köszönöm szépen! Annyi kiegészítést tennék, hogy a háziorvosnak azért volt ez a véleménye, mert az Atoris tabletta a hasznos HDL-t is csökkenti, ami pedig véd az infraktus ellen. A férjem hasznos HDL-je 1.6, ami az orvos szerint ritka, mert a legtöbb férfinak nincs is, vagy 0,9 körül van. Köszönöm szépen előre is az ismételt választ!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Kérdező! Az összkoleszterin magas volta miatt magas a HDL, ez egyfajta kompenzáció, a koleszterincsökkentőkkel kapcsolatosan a kardiológussal értek továbbra is egyet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 30., 17:02; Megválaszolva: 2011. május 02., 16:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: