• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr Pár napja rosszul lettem reggel.Kivert a víz,remegtem,hányingerem volt,szédültem és azt hiszem eszméletemet is vesztettem egy kis időre.Nagyon sokáig nem tudtam összeszedni magam,majd ment a hasam és kicsit jobban is lettem de nehezen jutottam el az ágyamig.Alapvetően alacsony a vérnyomásom 90, max 100/60. aznap erős fejfájásom is volt.akkor nem tudtam vérnyomást mérni,de ma reggel megint nem éreztem jól magam.megmértem és 130/90 volt.aztán 120/80 körül és végül 100/60. Rossz a közérzetem egész nap,fáj a fejem és hányingerem is van.Tulajdonképpen a hányinger miatt ijedtem meg,mert ugyan gyógyszert szedek de az előző levélnél 11 órát késtem egy pirula bevételével.7 nap eltelt mire újra közösültünk a párommal és meg is jött rendesen, tegnap múlt el,így remélem nem a terhesség a kiváltó ok.Örülnék ha ebben megerősítene.Ha így van, akkor mit tanácsolna a vérnyomásproblémámra? (megjegyzem ilyen rosszulléteim nem voltak,csak az alacsonysága miatt gyakran elájultam tizenévesen és mai napig szédülök miatta.)Köszönöm válaszát előre is! Üdvüzlettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Nem tartom valószínűnek, hogy terhes lenne, főleg, ha a vérzése most ért véget. Elképzelhető, hogy inkább valamilyen vírusfertőzés, gyomorrontás áll, állt a háttérben. A vérnyomás-értékekkel önmagukban nincs gond, a magasabb érték lehetett a fájdalom miatt is (bár fejfájás is lehet magasabb vérnyomástól, ezt így utólag nehéz eldönteni), ha többször mér emelkedett értéket, javasolt a háziorvos felkeresése. Ha a hasi panaszok nem szűntek, szintén ho. felkeresése javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 27., 20:36; Megválaszolva: 2011. május 03., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: