• Mind a két kéz zsibadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr!Lefekvés követően perceken belül elkezdenek fájni a kezeim alkar részen és ha elalszom teljesen elzsibbadnak.A zsibbadás alkartól teljesen a újaimig terjed.Természetesen megébredek rá és ha felülök akkor megindul a keringés,de nem ritka mikor a lábaim is zsibbadni kezdenek boka alatt .tisztelettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a végtagzsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A szimmetrikus , több végtagra kiterjedő zsibbadás hátterében állhat polyneuropathia, valamint a nyaki porckorongok degeneratív elváltozása. A polyneuropathia hátterében leggyakrabban cukorbetegség vagy alkoholos májbetegség áll. Javaslom, hogy elsőként menjen el vércukor, májfunkciós vizsgálatokra. Ezt követően keressen fel ideggyógyászt további vizsgálatok elvégzése céljából.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 25., 18:54; Megválaszolva: 2011. április 28., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: