• Szívprobléma vagy mozgáshiány?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy érdekes dologra lettem figyelmes az utóbbi időben. A szívem környékén érzek néha kis szúró fájdalmat, de nem olyan nagyon erős, csak pont hogy érződik. Viszont ehhez eléggé rossz közérzet is társul, meg egy kis szédülés, ájulásérzet. Aztán ha elkezdek sétálni friss levegőn, mozogni akkor általában csökken, elmúlik. Nem érzeném, hogy a vérnyomásom magas lenne, a fejem abszolút nem szokott fájni. A dohányzásról 2 éve leszoktam, alkoholt alkalmanként szoktam fogyasztani, de maximum csak hétvégén haverokkal, buliban. Drogot nem fogyasztok. Egy hónapban egyszer-kétszer szoktam járni túrázni teljesítménytúrákra, kirándulásokra, ahol 30-40 km.-ert is megteszünk, viszont a hónap nagy részében nem sokat mozgok, ülő munkát végzek és szinte reggeltől estig a számítógép előtt. Általában ülő, nyugodt helyzetben szoktam ezt a jelenséget észlelni. Érdeklődni szeretnék, hogy ez lehet szívprobléma vagy esetleg mozgáshiány? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom, túlterhelés témában

        Kedves kérdező! Szívbetegségre nem annyira jellemző ez a panasz, lehet, hogy az ülőmunka, rossz testtartás miatt jelentkezik inkább a szúrás, de ezt nehéz vizsgálat nélkül megmondani. Próbálja átmozgatni magát többször munka közben, ha továbbra is panaszai vannak, javasolt a háziorvos felkeresése, aki szükség esetén további vizsgálatokra utalja.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 22., 11:06; Megválaszolva: 2011. április 26., 21:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: