• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet az hogy amikor sportolok akkor gyors a pulzusom,és mikor pl: focizok akkor utána is mikor nyugalmi állapotba vagyok akkor is még mindig gyors, nem annyira mint futás közbe de elég gyors, és egyszerűen nem értem hogy mértnem akar normálisan beállni azonnal ahogy pihentem egy kicsit, nem nagyon sportoltam eddig most keztem el igazán.És van szívritmus zavarom is. voltam kardiologián és azt mondták,hogy szorongás miatt van,és hogy semmi baj a szívemmel. Szóval ezt szereném kérdezni hogy mitől lehet ez.. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szapora szívverés témában

        Kedves kérdező! Valószínűleg ez az edzetlenségtől van, főleg, ha a kardiológián mindent rendben találtak (azért jó lenne tudni, mi az a bizonyos ritmuszavar). Ahogy egyre többet sportol, valószínűleg a pulzusszám is csökkenni fog, ill. kevésbé szalad fel terhelésre. A lényeg, hogy fokozatosan kezdjen el sportolni, nem kell a legnagyobb terheléssel kezdeni, előtte melegítsen be, gondoskodjon a folyadékpótlásról.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 21., 20:22; Megválaszolva: 2011. április 26., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: