• Nehézlégzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az elmúlt fél év alatt fokozatosan nehezedik a légzésem lépcsőzés és hegyymenet közben. Sima mozgással több tiz kilómétert is elgyalogolok, de lépcsőzni és hegyet mászni nem tudok, mert nem kapok rendesen levegőt, ha meállok akkor meg kis súlytalanság és vízelési inger fog el. 5 éve a férjem halálakor szoktam le a dohányzásról, azóta a füstje is irritál, de gondlom a szervezetem megsinylette, néha még reggelente köhögök, ami a reggeli készülődés során meg is szünik. A köhögés szabadon kiáramlónak mélynek tünik, semmiféle fájdalmam nincsen illetve ilyenkor légzés zavaraim se.. Kérem segitségét a légzésem természetes gyógymodú esetleges javitásához. Az elmúlt 35 évben betegállományban nem voltam, influenza elleni védőoltásokban részesültem, általában 2-3 évente van egy kis náthám.

        Dr. Veress Dóra válasza a szívelégtelenség, magas vérnyomás témában

        Kedves Asszonyom! A nehézlégzést nemcsak a tüdő betegsége okozhatja, hanem a szívé is. A terhelésre kialakuló nehézlégzés inkább erre utal. Mindenképp érdemes lenne elmennie a háziorvoshoz, és csináltatni egy laborvizsgálatot, EKG-t és vérnyomásmérést. Ha szükséges, akkor 24 órás vérnyomás és EKG mérés is indokolt lehet. Ezek a vizsgálatok fényt deríthetnek arra, hogy a tünetek hátterében van-e szívbetegség vagy más probléma. A változó kor után már a nők is veszélyeztetettebbek, így vizsgáltassa ki magát mihamarabb!


        Kérdés: 2011. április 20., 19:23; Megválaszolva: 2011. április 21., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: