• Extrasystole (kardiológia) egymás után többször?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lehetséges az, hogy legyengült állapotban, terhelés esetén a szív a kelleténél többször állít elő extra szívveréseket? És ez együttesen egy komolyabb ritmuszavar érzését kelti? Mondjuk körülbelül fél percen át, folyamatosan, egyenletes mértékű, de nem egységnyi , tehát szabálytalan időközönkénti szívverések keletkeznek? Létezik? Mellékeltem egy képet, ez nem a saját EKGm, de gyanítom így nézne ki, ha !!!!!!!!egyszer végre elkapnák!!!!!!! a bajt, bár a kiesett görbe alakja nem biztos, hogy pont ez.

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! A mellékelt kép nem jelent meg. Nehéz megmondani, mi okozhat egészséges szíven extrákat, de kimerültség, fáradtság, stressz is hozzájárulhat. Igen, előfordulhat, hogy egymás után többször jelentkeznek ilyen bedobbanások, akár minden második-harmadik ütés is lehet extraszisztole, ami elég kellemetlen lehet. Ezt 24 órás Holter EKG-val lehetne pontosabban megnézni, esetleg esemény Holterrel, transztelefonos EKG-val, ill. kizárandó a szervi szívbetegség, ionzavar is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 16., 09:44; Megválaszolva: 2011. április 19., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: