• Sportolhatok-e??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én csak azt szeretném kérdzni hogy magas a pulzus számom 107 volt mikor a háziorvosom meg mérte de szokott ennél alacsonyabb is lenni de ö mondta nekem hogy nincs bajom csak a stressz teszi meg az erős munka emelte meg azt. és mondtam neki én hogy sokat sportoltam 4 évig gyúrtam előtte közben és utánna boxoltam és igazából ö javasolta nekem a futást az úszást biciklizést de nekem ezekre a munkám mellett csak a futásra lenne időm ja!El felejtettem hogy nem cigarettázom kávézni sem kávézom és alkoholt sem fogyasztok és emellett sok gyümölcsöt és vitamint fogyasztok!De a kérdés hogy ha én dolgozom úgyan úgy az mellett nem baj az hogy én az nap futok?Meg még az is hogy nagyon imádok boxolni és én nem szeretném hanyagolni ezt hogy a box az nem tesz ennek jót vagy csinálhatom nyugodttan??Mert nekem az a probléma hogy külföldön dolgozom és nem tudok haza szaladgálni ha úgy van kérdésem!Meg még egy kérdés így utólag vannak izom rángásaim azok mitől lehetnek? mostanában nincsenek olyan erőssek de azok voltak és helyel közzel most is vannak!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas pulzus témában

        Kedves kérdező! Magas pulzust sok dolog okozhat, mozgáshiánytól, stressztől kezdve a túlsúlyon át a pajzsmirigy-, szív-, tüdőbetegségig, fertőzésekig, vérszegénységig. Ha nincs gyanú ezekre a betegségekre (bár jó lenne kizárni őket), akkor nyugodtan mehet a futás, boksz munka mellett is. Amennyiben légszomj, mellkasi panasz jelentkezik terhelésre, először mindenképpen kivizsgálás javasolt. A rángások lehetnek kimerültség, ionzavar miatt is, esetleg magnéziumpótlás megpróbálható, szükség esetén neurológiai vizsgálat jön szóba.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 14., 14:01; Megválaszolva: 2011. április 18., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: