• Szív?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.21 éves vagyok focizom kapus vagyok ami heti 3 edzést 1 meccset jelent hétköznaponként dolgozok.pár hónapja volt edzés alatt 1 roszullétem melkhasi fájdalom légszomj remegés ennek hatására kivisgyálások sora jött melkhas ct röntgen ekg vérvételek minden negatív eredménnyel .ideggyógyászatra elmentem megállapították hogy pánik beteg vagyok kaptam gyógyszereket már 3 hónapja szedem de nem látok javulást ha ez a bajom egyáltalán ugyanis ma az edzésen ismét előjött 1 olyan hogy hirtelen végigfutott a testemen valami lábamat elöntötte a melegség és ilyen szúró érzés volt és a szivem össze vissza vert hol 2 gyorsan 1 et lassan vagy nem is éreztem elég rossz érzés volt.ezek a roszullétek mostanában elég gyakran előjönnek és nem csak terhelés hatására nyugalmi állapotba is.az lenne a kédésem hogy ez a pánikbetegség vagy szív eredetű probléma és hagyam abba a sportot. gyerekkoromba megálapították hogy veleszületett aorta billnetyű rendellenességem van de nem szedek rá semilyen gyógyszert évente járok kontrollra és a doktor nem tiltott a sporttól.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Jó lenne a végére járni a panaszoknak, amíg nincs megnyugtatóan kizárva a panaszok kardialis eredete, én nem is nagyon javasolnám a sportot. Nem írja, történt-e szívultrahang (az aortabillentyű miatt mindenképpen indokolt lenne), Holter, terheléses EKG, legalább ezeket meg kellene nézni, ha nem történtek meg eddig. Lehet, hogy csak pánikról, vagy néhány extraszisztoléről van szó, de mindenképpen ki kellene zárni a szívbetegséget, főleg, ha terhelésre is jelentkeznek a panaszok, és azután dönteni a sportolói alkalmasságról. Javasolt kardiológiai kontroll.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 12., 22:28; Megválaszolva: 2011. április 14., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: