• Mitralis prolapsus + szivzörej

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr ! olyan kérdésem lenne hogy a tesómnak a kórházban azt mondták, írták a zárójába hogy mitrális pprolapsusa van +2/6 os szív zöreje, valamint légzési arithmája. De semmi gyógyszer nem írtak fel neki. A kezelő orvosa azt mondta ezzel nem kell semmit kezdeni.a probléma az hogy egyre többször van rosszul, egyre többet szúr a mellkasa, és ujabban eszméletvesztéssel járö 2-3 percig tartó ájulás is szokót nála lenni. Kérdésem az lenne hogy ezekre tényleg semmi gyógyszer nincs? Tényleg semmit nem kell vele kezdeni? Köszönöm mielőbbi válaszét. egy agodo testvér.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! Jó lenne látni a teljes ultrahangos leletet. A prolapsus egy jóindulatú billentyűbetegség, teendőt általában nem igényel, társulhat hozzá mellkasi fájdalom, ritmuszavar, de az eszméletvesztést már nem nagyon magyarázza. A légzési aritmia teljesen normális, szintén nincs vele teendő. Az eszméletvesztések hátterében ritmuszavart, reflexes okokat lehetne keresni, valamint ideggyógyászati (epilepszia?), pszichés ok is keresendő, attól függően, mi előzi meg a rosszullétet, meddig tart, hogyan szűnik meg.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 11., 14:06; Megválaszolva: 2011. április 12., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: