• PM orvosi hiba miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2001-ben észleltem h éjszakánként 13-as szívfrekv-ra ébredek. Hosszas kivizsgálások után kiderült h egy/több másodlagos idegközpont nyugalmi áll-ban bekapcsol és megszűnik a szinusz jel, de terhelésnél 90-es frekv felett a szinusz belép és szépen ketyeg a szívem. Újabb vizsgálatok, hosszú táppénz - mert kb egyszerre csak pár órát tudtam aludni akkor - de a mai napig kirívó eset, ha pl 5 órát tudok egyben aludni, mert állandóan felébredek, ha bekapcsol a PM és nem a szinusz jel megy. Tehát: Pécsett (3 órás!) monstre abláció Simor proffal, csak az élethűség kedvéért: nemhitte el, h nem reagálok a lidocainra és h érzem az ereimben a katétert, elfelejtették felvenni a koordinátarendszer kezdőpontját, tehát kétszer kellett a 3D-s képet elkészíteni (pedig sztem koordináta transzformációval megoldhatták volna, csak tud egy ilyen műszer ennyit). Szóval úgy megkínoztak, h pestig jutott a hírem. Persze nem sikerült neki kisütni a központot –de engem kb 1 percre átküldött a túlvilágra, mert sikeresen belelőtt a HIS kötegbe. A második ablációt már nemengedtem hogy ő csinálja – kísérletezzen a családján… Mivel szinusz ritmus nem volt, kaptam egy egyutas PM-et annak ellenére h több orvos azt mondta h 37 évesen (főleg h valaki versenyúszó volt óvodás korától) visszajöhet a szinusz jel. Így is lett. 1 évig szenvedtem hogy két jeladó megy a szívemben, mire végre, Szili-Török doktor kicserélte a berendezést. Most is a Kardiológiai Központba járok felülvizsgálatra, mert sokkal jobbak sztem a fiatal, lelkes orvosok és itt tudják a kálváriámat, mert egy olyan orvos jött pestre pécsről, aki mindkét katéterezésemen bent volt, és tudta igazolni, h nálam a lidokain nem használ. Pesten mondta a kezelőorvosom ezen a héten, h akár megpróbálhatnám a rokkantosításomat kérni, mert egyértelmű orvosi műhiba miatt van PM-em. Nagyon sokat dolgozom számítógép előtt erdőmérnök létemre, és most megállapította az orvos h egyre gyengébb a fizikai teljesítő képességem, sokkal többet kellene mozognom, állandó magasvérnyomás betegségem is lett. A kérdésem az, hogy érdemes-e elindítani egy ilyen ügyet, van-e jogi alapja – nyilván az anyagi részét is értékelve. Ha Ön nemtud segíteni, hová fordulhatok. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Ezzel kapcsolatosan a kezelőorvossal kellene konzultálni, ő ismeri leginkább a jelenlegi állapotát, ha szerinte érdemes megpróbálni, akkor tegye azt. Annak a megítélése, hogy műhiba történt-e, nem az én feladatom, szerintem nem is befolyásolja a rokkantosítást, de erről az ORSZI, vagy most már NRSZH illetékesei tudnának többet mondani (www.orszi.hu honlapon tájékozódhat).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 09., 05:11; Megválaszolva: 2011. április 12., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó