• Energia italtól kalapál a szívem és rosszul vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly nyár óta rendszeresen pánikrohamaim voltak, rosszullétek, kalapált a szívem. Nem fordultam vele orvoshoz, a rohamok idővel magától elmúltak, valeriánát szedtem. november óta nincs problémám. Viszont 2 hónappal ezelőtt, megittam egy energiaitalt, furcsa nyomás volt utána a mellkasomba, ahogy mozdultam, aztán még rá is pánikoltam, a végén már levegőt sem kaptam. a nyomás utána elmúlt, viszont néha néha előjött, fekvésnél hha bemozdulok, vagy lehajolok stb. Olyan mintha nőne a csontom a mellkasomnál. 1 hete folyamatos ez a nyomás, és félelmetes. 3 hónapja voltam háziorvosnál, egy megfázás miatt, aki aztmondta klikkel a szívem, MPSem van, és az elmúlt 1 évbe ami szívszúrásom volt, az mind ettől, meg a stressztől. De nem vészes, kardiologiára se küldött. Azon aggódom hogy esetleg kóros szívnagyobbodásom lett, azért érzem ezt a nyomást. vagy mégis mitől lehet? Ha még az számít valamit, volt egy időszakom amikor napi szinten ittam energiaitalt, mára már csak kávét iszom, 1 éve körülbelül, napi 2 instantot. előre is köszönöm a válaszát. 21/L

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Szívnagyobbodás, szívizom-gyengeség (DCM) esetén más tünetek is lennének (pl. gyengeség, terhelésre jelentkező légszomj), nem hiszem, hogy ezzel kellene számolni. Valószínűleg inkább stressz, mozgásszervi eltérés, esetleg Tietze szindróma áll a háttérben - ez utóbbi a szegycsont és a bordák ízesülésénél jelentkező gyulladás, fájdalom, ami nyomásérzékenységgel járhat, időnként anginára hasonlít a panasz. Mindenesetre a szervi szívbetegséget vizsgálat nélkül nem lehet kizárni, ha a mitralis prolapsus is felmerült (ez is jóindulatú betegség, de valóban felelhet a szúrásokért), érdemes lenne legalább egy szívultrahangot nézni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 29., 15:58; Megválaszolva: 2011. március 31., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: