• Mitralis Prolapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Mitrális prolapsus mellett lehet sportolni? Szív ultrahang eredményem a következő: Jobb kamra DD:27mm.Ao.gyök:28mm.Ao. bill. nyitás:21mm.Bal pitvar M-mód:37mm.Septum DT: 9mm.Hátsófal DT: 10mm.Bal kamra DD:50mm. Ds:34mm. EF:68%. 2.D. Bal pitvar:49mm. 2.D. Jobb pitvar:50mm. E/A arány:0,7/0,5.Kiáramlási sebesség:1,3m/sec.MI:jelzett.TI:jelzett. Vélemény:A mitr.mellső vitorla lazább szerkezetű.A pitvari septum mobilis,de shunt áramlás nem látható.Jól kontoraháló kamra.Norm.üregi átmérők,megtartott bal kamra functio Az ultrahang azért készült mert 1,5 hónapja ritmuszavarom van.Concort szedtem rá de nem használt.Naponta nagyon sokszor bedobban,vagy egymás után 3-4 nagyobb dobbanás és normális ütemben ver a szívem tovább.Ez a fajta ritmuszavar valóban ártalmatlan?(normál vérnyomás,negatív labor eredmény,jó ekg,26 éves vagyok)Köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves kérdező! Nyugodtan sportolhat prolapsus mellett. A ritmuszavar, ha ez extraszisztole, és nem társul hozzá egyéb betegség (ahogy írta, a vizsgálatok negatívak lettek), valóban jóindulatú, nem kell miatta aggódni, a sport még jó hatású is lehet.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. március 28., 13:07; Megválaszolva: 2011. március 29., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: