• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 31 éves,két kisgyermekes anyuka vagyok! Korábban két alkalommal olyan rosszullét jelentkezett nálam,hogy a pulzusom 230 volt. Egy hete voltam elektrofiziológiai vizsgálaton ahol az orvos azt mondta,megtalálta a problémát és meg is oldotta. Problémám az,hogy időnként most is nyugalmi helyzetben is 90-100 között van a pulzusom!Alapjában feszült,stresszes típus vagyok!A pulzusom mindig is magasabb volt a normális értéknél! Szeretnék érdeklődni,hogy ennek mi lehet az oka(volt szívuh is,többször ekg,volt pajzsmirigyvizsgálat is)! Nem tudom mennyire szabad így sportolnom? Még attól is kimerülök,ha fel kell mennem a lépcsőn. Köszönettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a pulzus témában

        Kedves kérdező! Ezt jó lett volna megbeszélni a beavatkozást végző orvossal, mivel ő ismeri a leleteit, a szívultrahangos eredményét, a ritmuszavar típusát (kérdéséből nem derül ki a diagnózis). Ha valóban végleg megoldódott a ritmuszavar, nincs egyéb szervi eltérés, nincs akadálya a fokozatosan elkezdett rendszeres testmozgásnak. Szaporább pulzus egyébként előfordulhat abláció után, de fiatal, stresszes nőknél sem ritka, ilyenkor általában nincs különösebb kimutatható ok a háttérben (nem írja, hogy a fenti vizsgálatoknak mi volt az eredménye). Javasolt konzultálni a beavatkozást végző orvossal.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. március 27., 18:03; Megválaszolva: 2011. március 28., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: