• Lábszár fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/ Nő! Időnként fáj a jobb lábszáram külső oldala. Olyan érzés mintha az erem fájna. Egy ponton fáj, ami sugárzik. Néha kissé ki van emelkedve az ér, dudorodik a lábamon. 2 éve voltam érsebészeten, ott azt mondták, hogy a vénabillentyűk nem működnek rendesen. Később kiderült, hogy heterozigóta leiden mutációm van. Újabb időpontot érsebészetre csak júniusban kaptam. Ön szerint aggódnom kellene? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pataky Nóra válasza a thrombózis témában

        Kedves Kérdező! Leiden mutációban az V véralvadási faktor hibás szerkezete következtében nem inaktiválódik. Az alvadást serkentő faktorok lebomlása lassan megy végbe, tartós jelenlétük pedig a vér fokozott alvadékonyságát okozza, így fokozott a kockázata mélyvénás trombózis kialakulására. Panaszai, alapbetegsége miatt javaslom, hogy sürgősen forduljon háziorvosához további vizsgálatok céljából.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. március 26., 16:07; Megválaszolva: 2011. március 30., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó