• Diovan HTC

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Háziorvosom Diovan HTC 80/12,5 -ös tablettát írt fel. A kérdésem az lenne, hogy okozhat-e az alsó ajamon a gyógyszer nyálkahártya hámlást? Ez belül van az alsó fogsorom előtt.. Időnként leválik, majd nagyon gyorsan begyógyul. A másik az lenne, hogy ennek a gyógyszernek az olcsóbb változata is ugyanilyen jó-e? Most azt javasolta a doktornő. Valzartan HTC-t. Köszönöm a válaszát:Edit

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívbetegség témában

        Kedves Edit! Nyálkahártya gyulladás, illetve a belső bélelő hám leválása lehet a gyógyszer következménye, de ez egyértelműen akkor mondhat ki, ha a gyógyszer abbahagyása hatására elmúlik. Az olcsóbb generikus verzió is ugyanazt tartalmazza, hatásuk megegyezik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 24., 11:48; Megválaszolva: 2011. március 25., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: