• Mitralis prolapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A fiam 16 éves és 3 éve állapítottak meg nála Mitralis prolapsust.. A leleten még a következők szerepelnek. MI nincs. AO:26, BP:28, BK:42-21, S:9-11 mm.. Évente kell kontrollra menni vele (2011.05.31.). Mostanában azt mondja, hogy szúr a szíve környékén, állandóan fáradt és szédül. Ez összefüggésbe lehet-e a betegségével. Szeptemberbe került be a középiskolába ahol nem igazán tud beilleszkedni, mivel a folyamatos beszólásokat nem tudja kezelni, ezért november óta pszichiáterhez is jár. Tehát nagyon stresszes, ideges és feszült. Ez kihatással lehet-e a betegségére? Várom válaszát, köszönettel egy aggódó édesanya

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves kérdező! A mitralis prolapsushoz társulhatnak kellemetlen mellkasi panaszok, szúró-szorító mellkasi fájdalmak, de jelen esetben valószínűleg inkább a stressz dominál, szerintem nincs ok aggodalomra. Ha egyébként terhelésre nincs légszomj és mellkasi szorítás, nem ájult el, meg lehet várni a májusi kontrollt. Esetleg a szédülés, fáradékonyság miatt egy rutin vérvétel jön még szóba, amire a háziorvos tud beutalót adni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. március 23., 08:08; Megválaszolva: 2011. március 23., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: