• Szívkatéterezés TERHELÉSES VIZSGÁLAT!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két hete szív katéterezést végeztek rajtam ,nem tarttt tovább 10.percnél, elötte a terhelésnél halálra rémítettek ,milyen sulyos beteg vagyok, és életem végéig vérhigítót kell szednem ,stb. A katéterezésnél semmit nem találtak!!! Cukorbeteg vagyok k.b 20 éve.Nem értem,mi az igazság!Eddig egy csomó szív gyógyszert és vérnyomás csökkentőt /10-es tapaszt / használtam több éve ,most csak vényomás csökkentőt és a Nebiletet kell szednem ,mindent leállítottak,.kinek higgyek!!!!!! Jelenleg nagyon lecsökkent a vérnyomásom, 79/ 49- et is mértem ,a PULZUSOM AZÓTA 53, 57, KB. ELÖTTE EDNYTET VIZHAJTÓST SZEDTEM ,ÉS TELJESEN JÓL ÉREZTEM MAGAN ,120/ 70 ,80 VOLT A VÉRNYOMÁSOM. MOST SZÉDÜLÖK ,LÁTÁS ZAVAROM VAN ROSSZ A KÖZÉRZETEM . VISZÉRMÜTÉTRE MENTEM VOLNA ÉS OTT KEZDŐDÖTT ,A KÁLVÁRIÁM ,AMIT NEM ÉRTEK. kÉREM VÁLASZÁT TISZTELETTEL ,KÖSZÖNETTEL WEINEK IRÉN U.I:.MŰTÉTRE MÉG VÁRNOM KELL,AZT MONDTÁK 40,NAPIG NEM LEHET KATÉTEREZÉS UTÁN.MÜTENI...???? ÖSSZE VAGYOK ZAVARVA,15-20 ÉVE KEZELTEK AMI NINCS, ÉS A TERHELÉS EGYNAPPAL KORÁBBAN VOLT A KATÉTEREZÉSNÉL.

        Dr. Bene Orsolya válasza a gyógyszerváltás témában

        Kedves Irén! Valószínűleg a terhelés alatt valami nagyon ijesztő EKG-eltérést produkált, ami miatt a sürgős katéterezést javasolták, az indikációt a 20 éve fennálló cukorbetegség is támogatta. Sajnos (vagy jelenleg inkább szerencsére?) a terheléses EKG sem tévedhetetlen, előfordulnak álpozitív esetek, főleg nőknél. Legbiztosabban szívkatéterezéssel lehet megállapítani, van-e szűkület az koszorúereken, ami pl. egy altatás során nem várt szövődményekhez vezethetett volna. Hogy a vérnyomás miért csökkent le ennyire nem tudom, jó lenne látni a korábbi és a jelenlegi gyógyszereket is, a háziorvos segíthet a gyógyszerek beállításában, csökkentésében. Mindenesetre próbáljon örülni annak, hogy a szívével nincs komoly baj, sok cukorbeteg nem ilyen szerencsés, még ha most a panaszok miatt nem is így érzi. Keresse fel a háziorvost vagy a kardiológus kezelőorvost a gyógyszerek tisztázása érdekében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. március 21., 18:29; Megválaszolva: 2011. március 22., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: