• Mitől magas állandóan a pulzus szám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két vagy három hete rendszeresen mérem a vérnyomásomat és felkeléskor is mindig 90 -100 között van Mi okozza ezt?Pajzsmirigy alul működésem van ez befolyásolhatja e?A másik kérdésem 7es a koleszterin szintem kell e gyógyszert szedni ?A házi orvosom akart fel írni de én azt mondtam hogy inkább gyógy teát iszom mert annak nincs mellék hatása.Mi erről a doktor nőnek vagy úrnak a véleménye?Várom válaszukat.Előre is köszönöm.

        Dr. Pataky Nóra válasza a koleszterin témában

        A magas pulzusszám hátterében lehet túlzott koffeinfogyasztás, szívbetegségek, fertőzéses megbetegedések, gyógyszerek, pajzsmirigy túlműködés. Ha önnek pajzsmirigy alulműködése van kérdésem hogy szed-e rá gyógyszert, ugyanis a levothyroxin tabletta szedése is okozhat ilyen panaszokat. Javaslom keresse fel háziorvosát, vagy belgyógyászát. Magas koleszterin szintet is előidézhet a pajzsmirigy alulműködése. A koleszterinszint csökkentő tabletta szedése a kül. szív-érrendszeri rizikótényezőktől függ(életkor, dohányzás, társbetegségek, vérnyomás)A jelenlegi ajánlás szerint is a kis rizikójú egyénekben is a cél érték:6,5 mmol/l>. Javaslom a diétát, rendszeres testmozgást majd koleszterin kontroll vizsgálatát!


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. március 18., 21:57; Megválaszolva: 2011. március 23., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: