• EKG leleten mit jelent az abnormal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő! Leírnám a 18 éves lányom EKG mérési eredményeit, az interpretation alatt három helyre is abnormal van írva. Kérem magyarázza el hogy melyik mit jelent, és hogy nagy baj van-e . QRS:82 ms QT/QTC:346/439 ms PR:152 ms P:80 ms RR/PP:616/615 ms P/QRS/T:67/75/-9 Deg. S még ezt írták rá kézzel: 106/67/80. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a EKG lelet témában

        Kedves kérdező! Az "interpretation" csak a gép által számolt értékeket írja ki, ezek időnként megtévesztőek is lehetnek, főleg, ha zajosabb a felvétel. Ennél többet árul el az orvos által leírt elemzés, de a legjobb lenne magát az EKG-t látni. Egyébként az Ön által bemásolt értékek nem kórosak, a vezetési idők normál tartományban vannak, esetleg a T-hullám tengelye lehet eltérő, de ez nem feltétlenül kóros, magát az EKG-t kellene látni. A kézzel írt számok a vérnyomást és a pulzusszámot jelentik.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 18., 09:21; Megválaszolva: 2011. március 19., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: