• Rokkantság műbillnetyűvel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2011. február elején volt szívműtétem, amely során mechanikus mitrális műbillentyűt kaptam. A billentyű probléma veleszületett rendellenességből adódik. Egész pontosan a veleszületett rendellenesség pitvar-kamarai sövényhiány volt, aorta tágulattal. Az aorta tágulatot fél éves koromban rendezték. A sövényhiányt 4 éves koromban komplett AVkanál beültetéssel oldották meg. A mitrális billentyű elégtelenség megmaradt. Két éve szültem és a terhesség alatt romlott a billnetyűfunkcióm. Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint orvos szakértői bizottság hány százalékos egészségkárosodást állapítana meg? Szellemi munkás vagyok diplomával. Van jó munkahelyem, csak egy kicsit távol az otthonomtól. Nem szeretném feladni az állásom, csak gondoltam 4 órásra mennék vissza, az így kieső bért rokkant nyugdíjjal lehetne pótolni. Erre ön szerint mennyi az esélyem? Van értelme végigcsinálni a tortúrát? Köszönettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Elnézést a késői válaszért. A munkaképesség-csökkenésről az ORSZI/NRSZH dönt a funkcionális állapot, terhelhetőség ill. a munkahelyi körülmények, terhelés (akár a stresszt is beleszámítva) alapján. Mivel szellemi munkáról van szó, nem sok esélyt látok, de egy próbát megér. Esetleg még az üzemorvosnál, háziorvosnál lehet érdeklődni, ezeket a vizsgálatokat ők szokták indítani.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. március 10., 16:26; Megválaszolva: 2011. március 17., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: