• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dt Nő! Az lenne a problémám amivel önhöz fordulok,hogy kb 1 hete vettem észre,hogy a bal mellizmomba mozgásra fájdalom van.Először azt hittem izom eredetű,de néha úgy érzem beljebbről jön.Szinte csak mozgáskor jelentkezik vagy fekvéskor.Ha ülök egyfojtában teljesen megszünik a fájdalom és csak ha megint mozgok akkor jelentkezik.A fájdalom helye is változó,de kb.10cm-es körzetbben van.Néha szinte a mellbimbóm fáj néha a mellizom és a hátizom között a bordáknál érzem néha pedig a közvetlen a mell alatt.Ha sokat tornásztatom úgyérzem átsugároz a hátamba.10 éve dohányzom most29 éves vagyok köhögni nem igen szoktam inkább néha én eröltetem mert valami van a torkomba ilyenkor fehér köpet jön fel ami tiszta nincs elszineződve.Erönlétem nem változott az étvágyam rendben van.Mostanában reggel fáj a torkom és az orrom is be van dugulva egy kicsit meg vagyok fázva.A fájdalom úgy érzem a bordák fölöt van és nem alatt.Kérdésem lehet-e tüdőrák?

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! A tüdőrák jellemzően inkább a középkorú férfiakat érinti, nagy valószínűséggel nincs ekkora baj. Nem egyértelmű, hogy a kar mozgatására jelentkezik a fájdalom, vagy pl. séta közben is, ill. mennyi idővel a mozgás után szűnik meg. Elképzelhető, hogy csak mozgásszervi probléma, egy meghúzódott izom áll a háttérben, de lehet, hogy érdemes lenne a dohányzás miatt kardiológiai okot is kizárni, de lehet, hogy érdemes lenne mellkas röntgent is nézni. Javasolt a háziorvos felkeresése, aki a panaszok pontosítása után beutalja a megfelelő vizsgálatokra.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. február 27., 22:58; Megválaszolva: 2011. március 01., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: