• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Apaként Írok Önnek. Lányom -aki Bp-en él- már régóta bajlódik a magas pulzusszámával. Volt már pajzsmirigyvizsgálaton, volt már vérvizsgálaton. Korábban -gyógyszerszedés előtt- kb. 110 volt a pulzusszáma. Most gyógyszerrel 80 körül van. De itt kezdődik a 22-es csapda!! A lányom el van hízva kb. 85 kg. Ezért nagyon fontos lenne számára a torna. De -és ez így volt a gyógyszer szedése előtt is- mihelyt el kezd tornázni, nagyon megugrik a pulzusa - és abba kell hagynia. De igy nem tud sportolni, fogyni. A gyógyszer csak nyugalmi állapotban hat. Sportolást pl. futópad - abba kell hagynia egy fél perc múlva.- így nem tud aerobic-ra és sehova máshova menni. A háziorvosa nem küldi sehová, azt mondja, hogy ne tornázzon. Hova menjünk, mit csináljunk: Mit a teendő, tornázhat-e a lányom valaha, ha nem akkor hogyan fogyjon?

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas pulzusszám témában

        Kedves aggódó édesapa! Ha nem sikerült semmilyen egyéb betegséget kimutatni a háttérben, akkor valószínűleg a túlsúly és a mozgáshiány okozza a szapora pulzust. Azonban a sporthoz valamelyest a keringésnek is alkalmazkodni kell, ne várják el, hogy hirtelen a futópadra ugorva azonnal bírni fogja a leányzó a terhelést. Lassan, fokozatosan kell a szervezetet hozzászoktatni a mozgáshoz. Először lehet, hogy csak gyorsabb sétákat, esetleg kerékpárt kellene próbálni, és lassan emelni a terhelést, később lehet futni, úszni, akár aerobicozni is. Esetleg személyi edző segíthet a megfelelő terhelési szint megválasztásában, edzésterv készítésében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. február 27., 20:28; Megválaszolva: 2011. március 01., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: