• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Tudom, hogy már mások is feltettek hasonló kérdést, de szeretném tudni, hogy mitől lehet 51 éves édesanyámnak főleg bal oldali mellkasi fájdalma, nem is igazán mellkasi, hanem a szív magasságában fáj a bal oldala. A vérnyomása normális, néha sokat kávézik, és emellett dohányzik is. Szívprobléma lenne? Okozhatja stressz? Vagy mozgásszervi okai vannak? Mivel édesanyám mindig is irodai munkát végzett, és emiatt a háta is gyakran fáj... Milyen szakorvoshoz kellene fordulni Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem ! A dohányzás és a stressz rizikó tényezőnek számít a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulása esetén. A típusos szív- koszorúérgörcs mellkasi fájdalommal jár, mely általában a bal karba sugárzik ki. A panasz szív eredetét kardiológiai vizsgálattal lehet megerősíteni vagy kizárni. A terheléses EKG vizsgálattal eldönthető, hogy a panasza szív eredetű-e. Ha a vizsgálattal nem lehet igazolni szívbetegséget, akkor a mozgásszervi ok felmerülhet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. február 21., 16:45; Megválaszolva: 2011. február 23., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: