• Szív és vérnyomás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon sokat fáj a szívem a mellem alatt és erősen zsibbadó és fájó érzés van a bal karomban. Kisugárzik végig a bal lábamban. A térdemig és a lábam hátsó részére combom vádlim. A vérnyomásom változó 80/62 - 128/82. Nekem ez évtizedek óta van? Mi ennek az oka azt szeretném megkérdezni. Idegi alapon van-e, vagy valamilyen szívproblémám van? Többször voltam EKG vizsgálaton, de ott nem észleltek különösebb betegséget, de nagyon sokat szenvedek. Most például 3 napja folyamatosan fáj. Köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Bár a tünetek jellege alapján kevésbé valószínű, hogy a szív okozza a panaszokat, életkora miatt érdemes lenne kardiológiai vizsgálatra is menni. Valószínűbb azonban, hogy neurológiai, reumatológiai eltérés áll a háttérben, ilyen irányú kivizsgálás javasolt. Keresse fel háziorvosát a vizsgálatok megszervezése érdekében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. február 19., 12:49; Megválaszolva: 2011. február 21., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: