• Szívritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! szeretném meg tudni, hogy a cryoablatio avagy az ablatio a hatékonyabb beavatkozás annak érdekében ,hogy el kerülhesem a pacamaker beültetést. Szuraventrikuláris tachicardiával küzdök, és már két ablation túl vagyok, most készülünk a harmadikra??!! az orvosom szerint veszélyes helyen van az a pálya amit ki kellene iktatni!! Hogyan kerülhetem el azt, hogy ne kelljen pacemakerel élnem? A Gokiban igaz, hogy profik ebben a műtétben???!!! Köszönöm! Reménykedem!!!

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Továbbra is azt tudom mondani, menjen el a GOKI-ba egy konzultációra, ahol az elektrofiziológiában jártas szakember az adott ritmuszavar (a szupraventrikuláris tachycardia is gyűjtőfogalom, több ritmuszavar tartozik ide), az EKG-k, a korábbi beavatkozások ismeretében bővebb felvilágosítást tud adni a sikerarányról és a kockázatokról. A cryoabláció biztonságosabb, talán kevésbé kellemetlen beavatkozás, biztonságossága miatt olyan helyen is szóba jöhet abláció, ahol radiofrekv. ablációt nem szívesen alkalmaznának. Ennél többet az elektrofiziológus tud mondani az adott ritmuszavar függvényében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. február 04., 15:52; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: