• Szívfájdalom és bal kéz zsibbadása, magas pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 25 éves vagyok. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 1 hete fájdalmat érzek a szívemnél, néha a bal kezem is lezsibbad. Egyik nap megmértem a vérnyomásom, pulzusom 130 volt, azonnal elmentem a háziorvoshoz. Megmérte a vérnyomásom (azzal semmi gond nincs), a pulzusom akkor is magas volt (120), bevettem egy nyugtatót, 20 perc után újra megvizsgált a doktornő, a pulzusom 100 lett. A doktornő azt mondta, hogy a szívemmel semmi gond nincs, ez inkább pszichés probléma, felírt egy betalicot és egy másik gyógyszert az alvászavaromra. A pulzusom már normális, de a szívem még mindig fáj. Ez mitől van, és meddig fog tartani? Várjak 2 napot és menjek vissza újra?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Nehéz vizsgálat nélkül bármit is mondani, legalább egy EKG-t lenne jó látni, de fiatal korban inkább a pszichés eltérés a valószínű, illetve mozgásszervi probléma állhat a háttérben. Ha azóta sem szűnt meg a panasz, javasolt visszamenni kontrollra.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 30., 12:32; Megválaszolva: 2011. február 01., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: