• ST depresszió pos T

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Válaszoló Orvos ! 30 éves férfi vagyok két ízben zajlott kardiológiai kivizsgálásom 24H vérnyomás monitorozás holter, rutin EKG, labor. Jobb Tawara szárblokk on kívül eddig nem volt semmi. Időnként ES éim vannak, mai napon volt egy kifejezettebb rosszullét(egymás utn jött több ES) és elmentem a Sürgősségire. ST depressziót V-5-6 ban 1mm és pos.T valamint jobb Tawara szár block eltérést írtak le. A vizsgálat idején kicsit magasabb volt a vérnoymásom is Tensiomnt kaptam. Régebben sportoltam, de mióta abbahagytam azóta rednszeresen magas a pulzusom időnként meg ezek a kiugróbb RR értékek is voltak. Sportolnék most is de az EKG eltérés miatt mia a teendő Magam részéről megpróbálnám először a természetes hatóanyagú RR csökkentőt, hiszen csak két érték volt magas. Sportolhatok? Mit jelez az ST depresszió meg a pos.T 5-6 elvezetésekben? Köszönöm

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Jobb Tawara szárblokk előfordulhat egyébként egészséges szíven is, ez nem jelenti azt, hogy ne sportolhatna. Az ST-eltérések sok mindenre utalhatnak, pl. keringészavarra, ioneltérésre, de lehet magának a JTSzB-nek is a következménye, jó lenne látni az EKG-t is. Nem írja, hogy készült-e szívultrahang, ha nem, akkor esetleg még azt jó lenne látni, de ha szervi szívbetegség nem igazolódik, akkor a JTSzB-től sportolhat (persze csak fokozatosan kezdje), ez a vérnyomás szempontjából is kedvezően hathat.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. január 10., 18:22; Megválaszolva: 2011. január 15., 00:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó