• Gyenge érfal 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: nagyon érzékenyek az ereim. Nagyon könnyen lesznek rajtam kék-zöld foltok, van, hogy a lábamon az erek maguktól elpattannak. Lábgyantázás után sok apró kékfolt keletkezik, így arról már lemondtam. Alapjában véve a vérnyomásom nem magas (sőt, inkább alacsony, de mindig is az volt), 90/60 átlagban. Általában "fagyos" vagyok, így szinte mindig forró vízben fürdök, gondolom, ez sem tesz jót az ereknek. A kérdésem: szükséges orvoshoz fordulnom vagy ez nem vészes és ezzel együtt kell éljek? A másik kérdésem: ha nagy ritkán szaunába megyek, szinte egyáltalán nem izzadok, vagy csak nagyon sokára, de azt nem tudom kivárni, mert inkább csak ég a bőröm még akkor is, ha esetleg csak 70-80 fokra van állítva. Másokról patakokban folyik a víz és pedig csak szenvedek. Mi a teendő? Igyak többet előtte? Amúgy kevés folyadékot fogyasztok, ha a napi 1-1,5 litert sikerül elérnem, már remek teljesítmény. Köszönettel:

        Dr. Rákóczi Éva válasza a ér témában

        Tisztelt Hölgyem! Az érfal gyengeségnek mindenképpen utána kellene járni, ezzel speciális belgyógyászati szakrendelés foglalkozik. lehet, hogy valamilyen vérzékenységi zavara van, emiatt kellene a vizsgálat. Ez azért is fontos, mert ha valami komolyabb balesetet szenved esetleg, akkor ennek ismeretében könnyebben tudnak segíteni Önnek. Az izzadás hiánya előfordul egyes speciális belgyógyászati kórképben, emiatt is tanácsolnám a kivizsgálást. De a napi folyadék bevitellel el kellene érni a 1,5-2 litert.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 08., 17:12; Megválaszolva: 2011. január 19., 23:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: