• Szapora pulzusszám kólától?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Bene Doktornő! A páromnak a puzusa percenként 100. A háziorvos elküdte a belgyógyászatra, jan. 18-ra kapott időpontot.Ő 36 éves férfi dohányzik,alkoholt és kávét nem fogyaszt. Viszont 10-12 éve napi 1-2 liter colát megiszik:Lehet e ettöl szaporább a szívverés? DEC. 29. ota nem ivott colát, akkor volt a háziorvosnál mert meg volt fázva.A vizsgálat közben derült ki ez a magasabb pulzus.MA jan 8-a van a szivverése továbbra is 100 körüli.Mennyi idő alatt ürül a koffein a szervezetből, egyáltalán lehet e a cola a kiváltó ok? Nem érzi, hogy szapora a szívverése, nem fáradékony ,dolgozni jár. MIK lehetnek az okok és milyen vizsgálatokra számithat? Várom válaszát tisztelettel és köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a szapora pulzus témában

        Kedves kérdező! A szapora pulzus lehetett a kólától is, de annak a hatása biztosan kiment már. Magasabb pulzust okozhat azonban a dohányzás, túlsúly, mozgásszegény életmód, stressz is. Ezen kívül számos tényező, betegség lehet a háttérben: pl. pajzsmirigy-túlműködés, vérszegénység, szívbetegség, tüdőbetegség, láz, fertőzések - ezek egy része vérvétellel kizárható, szükség esetén kardiológiai vizsgálat (szív UH, EKG, 24 órás EKG) lehet indokolt. Ha nem igazolódik szervi eltérés, lehet, hogy csak életmódváltást fognak a párjának javasolni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 08., 16:55; Megválaszolva: 2011. január 10., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: