• Fiatalkori,szivfájdalaom,rosszullét!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Udvozletem.21 eves fiatalember vagyok,midnig is sport volt az eletem,de korulbelul 5 eve rendszertelenne valt,es raszoktam a dohanyzasra,de 5 ev utan letettem karos hatasai miatt.Korulbelul 4 honapja,igen kemeny egesznapos allast kovetelo fizikai munkat vegzek,amit eleinte igen nehezen birtam,koszonhetoen annak hogy elotte nem nagyon vegeztem ilyen jellegu fizikai munkat,illetve sokat pihentem is.Eleinte elofordult,hogy egy hirtelen dobbanast kovetoen a szivem,nagyon gyorsan kezdett el verni,amit emelyges illetve a mellkasomnal illetve a tarkomnal kellemetlen erzes kisert,nem ereztem fajdalmat,es viszonylag ulo helyzetben par perc alatt elmult,nem mentem orvoshoz mert nehez munka,es eleinte senki se viseli jol.Aztan ahogy egyre jobban birtam a munkat szoktam hozza,ezek a doglok elmultak.Korulbelul 2 honapig semmi bajom nem volt,de most kezdenek ezek a tunetek visszajonni,de ezuttal,a szivem kornyeken szuro fajdalmat is erzek,bar ez nem rendszeres.Napi 7-8 orat alszok, es nagyon koran,hajnal 5 kor kelek es ami a legfurcsabb az egeszben,hogy mindig a reggelek indulnak igy,ilyen nehezen,aztan olyan del korul,minden megszunik,semmi bajom es jol erzem magam,aztan este megint visszajon,bar ilyenkor csak magasvernyomasra utalo jeleket erzek.Nem ertem mi lehet a gond,most elkezdtem szedni magasvernyomasra gyogyszert amit meg anno a haziorvosom irt fel,szedek magneziumot,bar egyedul elek,es fott etelt nemsurun veszek magamhoz,de probalok azert vitamindusan etkezni.Tanacsot szeretnek kerni,mi lehet a gond....Elore is koszonet!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Lehet, hogy csak a hirtelen fokozott fizikai terhelés, gerincproblémák okozzák a panaszt, mindenesetre érdemes lenne egy részletesebb kivizsgálásra menni már a magas vérnyomás miatt is (nehogy esetleg valamilyen örökletes/veleszületett szívbetegség álljon a háttérben). Javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. január 05., 03:21; Megválaszolva: 2011. január 07., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: